5 takuuvarmaa keinoa mielen virkistykseksi

Kun olet luita ja ytimiä myöten kylmissäsi tai niin väsynyt, ettet jaksa tehdä yhtään mitään, elävä tuli lämmittää ja helpottaa. Tai jos haluat piristää ja innostaa läheisiäsi, kerää porukka yhteen nauttimaan tulen lämmöstä. Seuraavassa on muutamia takuuvarmoja keinoja mielen virkistykseksi – kokeile!

Aromaterapia

Tuoksujen ja eteeristen öljyjen hoitava vaikutus on tunnettu eri puolilla maailmaa jo tuhansien vuosien ajan. Tuoksumolekyylit siirtyvät hajuaistin kautta suoraan aivojemme tunnekeskukseen ja vaikuttavat sitä kautta mielialaan.

Nauti tuoksukynttilöistä, tuoksupuikoista ja suitsukkeista tai käytä eteerisiä öljyjä tuoksulampussa tai diffuuserissa.

Kokeile eri tuoksuja: omena rauhoittaa, lievittää stressiä ja ahdistusta ja voi helpottaa migreeniä; sitrukset (erityisesti yuzu-sitruuna) tasaavat mielenkuohuja sekä jännitys- ja masennusoireita; minttu parantaa muistia ja rauhoittaa hermoja. Kokeilemalla löydät omat lempituoksusi.

Koti-spa

Lämmitä kroppasi, rentouta lihakset ja rauhoita mielesi koti-spassa. Täytä amme kuumalla vedellä ja lisää epsom-suolaa veden valuessa. Epsom-suolat ovat peräisin Englannin luonnonlähteistä. Suolat hajoavat vedessä magnesiumsulfaatiksi, jota on sukupolvien ajan käytetty kotikonstina erilaisten vaivojen hoitamiseen. Epsom-suoloja on saatavilla apteekeissa sekä päivittäistavara- ja luontaistuotekaupoissa. Sytytä kylpyhuoneeseen kynttilöitä, kuuntele rauhoittavaa musiikkia ja rentoudu nautinnollisessa kylvyssä.

Kynttiläillallinen

Kynttilät luovat taianomaisen tunnelman. Kun päätät olla tietoisesti läsnä, yksinkertaisetkin asiat kuten ruuanlaitto ja yhdessä syöminen ovat rakkautta. Valmista valitsemasi herkut ajan kanssa. Kata kauniisti, sytytä kynttilät ja nauti viipyilevästä tunnelmasta.

Sytytä nuotio

Nuotiotulille kokoontuminen herättää meissä syvällä olevia tunteita, ollaanpa sitten omalla pihalla tai metsässä. Retkimakkarat tai vaahtokarkit, kitaransoitto ja hyvät tarinat. Unohtumattomiin muistoihin ei muuta tarvita.

Tarinailta

Tarinoista puheen ollen: Tuleeko mieleesi muistoja lapsuudesta ja iltasatujen ääneen lukemisesta? Ja vaikka sinulla ei sattuisi tällaisia lapsuudenmuistoja olemaan, koskaan ei ole liian myöhäistä luoda uusia muistoja. Ennen Netflixiä oli aika, jolloin luettiin kirjoja ääneen yhdessä. On monta hyvää syytä nostaa tämä seurustelumuoto takaisin kunniaan! Jos kuulut niihin onnekkaisiin, joilla on takka tai puuliesi, niin sytytä siihen tuli. Muussa tapauksessa saat mukavan lukutunnelman aikaan kynttilöin tai suitsukkein. (Huolehdithan, että lukijalla on riittävästi valoa, jotta silmät eivät rasitu.) Kokoa perhe tai ystävät yhteen, valitse hyvä kirja, joka on täynnä seikkailuja. Mukavaa lukuiltaa!