Ruotsalainen haapa –
uusiutuva luonnonvara

Meille luonto on tärkein voimavara. Haluamme ymmärtää luontoon liittyviä periaatteita ja tarpeita, jotta voimme huolehtia ympäristön elinvoimasta ja tasapainosta. Sampo-tulitikut ja -rasiat valmistetaan yli 90-prosenttisesti uusiutuvista luonnonmateriaaleista.

Huikeat 70 % Ruotsin pinta-alasta on lehtimetsien peittämää. Muiden lehtipuiden joukossa kasvaa haapaa, joka uusiutuu huomattavasti kulutusvauhtia nopeammin. Sampo-tulitikut valmistetaan Ruotsissa ruotsalaisesta haapapuusta. Yhdestä tukista saadaan noin 370 000 tulitikkua; keskivertokuluttajalle siinä on riittävästi tulitikkuja tuhanneksi vuodeksi!

Kaada yksi, istuta kaksi 

Jokaista Ruotsissa kaadettua puuta kohti istutetaan vähintään kaksi uutta. Metsävarat ovat kaksinkertaistuneet alle 100 vuodessa, eli Ruotsin metsät ovat kestävä ja uusiutuva luonnonvara. Puun jalostus ja käyttö auttaa varastoimaan kasvun aikana puustoon sitoutunutta hiiltä. Jos puut jätetään metsää lahoamaan, niihin sitoutunut hiili vapautuu ilmakehään hiilidioksidina.

”Haapa on luonnollinen osa Ruotsin lehtimetsiä.
Ruotsalainen haapa uusiutuu huomattavasti kulutusvauhtia nopeammin.”

Hiilijalanjälkeä pienennämme myös käyttämällä junakuljetusta aina kun mahdollista. Avainsanoja ovat innovaatio, osaaminen, uusiutuminen ja johtaminen. Vahvasti omaan perintöönsä nojaten Sampo kulkee kohti loistavaa tulevaisuutta. Luonnollisesti ja ainutlaatuisesti.

Luontoa kunnioittaen

2 istutettavaa puuta 1 kaadetun tilalle

> 90 % raaka-aineista uusiutuvia

0 % rikkiä tai raskasmetalleja

1 tukki = 370 000 tulitikkua